Autolening zonder BKR-toetsing

Uiteindelijk is het belangrijk om te weten dat het BKR er niet is om jou en mij het leven lastig te maken... Het Bureau Krediet Registratie is juist in het leven geroepen om consumenten te beschermen! Daarom is het niet raar dat het lastig zo niet onmogelijk is om een autolening af te sluiten terwijl je een negatieve BKR-registratie hebt. Er zijn maar enkele partijen in Nederland bij wie je een autolening kan afsluiten zonder BKR-toetsing en dan nog moet je aan strenge criteria voldoen. Meestal kom je dan uit bij een variant van autolease.

Auto kopen met persoonlijke lening

Vrijwel alle autoleningen zijn persoonlijke leningen. De persoonlijke lening is namelijk bij uitstek geschikt als autolening. De looptijd van deze lening kun je afstemmen op de economische levensduur van de auto. Echter, ook bij het aanvragen van een persoonlijke lening zal altijd jouw BKR-historie worden opgevraagd. Heb je een negatief BKR? Dan kan je deze autolening wel op je buik schrijven en zal je op zoek moeten naar een alternatief.

Auto leasen als alternatief

Als je in een nieuwe auto wilt rijden maar je kunt daarvoor geen autolening afsluiten, dan is leasen misschien een goede optie. De meeste leasemaatschappijen doen vooraf een BKR-check maar er zijn ook wel degelijk maatschappijen die geen BKR-toets doen. Wel is het natuurlijk zo dat je moet voldoen aan strenge inkomenscriteria.

Niet lenen maar zelf kopen

Sta je negatief geregistreerd bij het BKR, dan blijft er uiteindelijk toch één echte optie over en dat is zelf een auto kopen. Er zijn voldoende goedkope tweedehands auto's op de markt. Leg maandelijks geld opzij en spaar net zolang door totdat je een tweedehands auto kan kopen. Heb je direct een auto nodig? Dan is het nog altijd een mogelijkheid om onderhands geld te lenen van familie of vrienden. Maak in dat geval met elkaar wel hele goede afspraken en zet alles op papier.