Banken zonder BKR

Ben je op zoek naar banken zonder BKR, zodat je daar een bedrag kunt lenen om bijvoorbeeld een nieuwe koelkast te kopen of een andere belangrijke uitgave te doen? Wil je daarvoor liever geen officiële lening afsluiten, of heb je daar de mogelijkheid niet toe vanwege een negatieve BKR-codering? In die gevallen zal je op zoek moeten naar de banken zonder BKR, al zijn die over het algemeen lastig te vinden. De kans is groot dat je bij de flitskredieten uit zal komen, die je online aan kunt vragen om een paar honderd euro te lenen.

BKR voor je eigen veiligheid

De banken zonder BKR kunnen je een uitweg bieden, maar houd er daarnaast rekening mee dat je een risico aangaat. Op het moment dat een BKR-check uitwijst dat je onvoldoende kredietwaardig bent is het een risico om toch een lening aan te gaan. Op basis van de officiële normen heb je te weinig financiële middelen om de lening terug te betalen. Kies je voor een van de banken zonder BKR? Dan is er geen sprake van toezicht van buitenaf, waardoor je zelf verantwoordelijk bent voor het terugbetalen van het geld dat je leent.

Voorwaarden lening zonder BKR

Op het moment dat je geld leent bij de banken zonder BKR is het onder andere van belang om goed te kijken naar de voorwaarden die er gelden. Waarschijnlijk kun je maximaal minder dan €1.000 lenen en dien je het geld binnen een maand of minder weer terug te betalen. Zorg ervoor dat je hier vooraf goed van op de hoogte bent, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Je zorgt er op die manier voor dat het krediet bij de banken zonder BKR geen (nieuwe) problemen met zich mee zal brengen.

Flitskrediet zonder BKR

Je kunt een flitskrediet afsluiten bij de banken zonder BKR. Voorbeelden van aanbieders zijn bijvoorbeeld FlitsKrediet, SMS Krediet en Minilening. Dit zijn aanbieders waar je de mogelijkheid hebt om je inkomen door te geven en te laten weten hoeveel geld je graag zou willen lenen. Bij akkoord maken ze het geld direct naar je over. Net als andere geldverstrekkers dienen deze aanbieders te voldoen aan de eisen van de AFM. De banken zonder BKR mogen je bijvoorbeeld maximaal 15% rente per jaar rekenen en mogen daarnaast geen aanvullende kosten in rekening brengen. Je dient daar zelf goed op te letten wanneer je er een krediet zonder BKR aangaat.