Energiemaatschappij en negatieve BKR-registratie

Ben je benieuwd of je ook bij het BKR wordt gemeld indien je te laat bent geweest met het betalen van je energienota's en een achterstand hebt opgebouwd? In ieder geval komt iedereen die een lening heeft afgesloten (daarbij behoren ook autolease, roodstand, Telecom abonnementen en creditcards) in de database te staan van het BKR.

Energie op afbetaling

In feite ontvang je eerst energie die je vervolgens moet betalen. Je ontvangt dus energie op afbetaling en in feite ga je daarmee een soort lening aan. Je betaalt na ontvangst. Tot op heden kunnen energiemaatschappijen zich echter nog niet als deelnemer bij het BKR aansluiten. Daarom heeft het BKR er ook geen weet van als je achterstallige betalingen hebt bij je energiemaatschappij. Een achterstand wordt niet gemeld bij het BKR, je ontvangt daarvoor geen negatieve codering. Net zoals schulden bij je energiemaatschappij worden ook belastingschulden, huurachterstanden en studieschulden niet in het systeem van het BKR gemeld.

Conclusie:

Betaal je de energierekeningen niet op tijd of heb je betalingsachterstanden opgelopen? Dan resulteert dat niet in een negatieve BKR-registratie!