Geld lenen zonder BKR

Wil je geld lenen zonder BKR en ben je benieuwd naar de voor- en nadelen, de online mogelijkheden of de kosten waar je rekening mee dient te houden? BKR staat voor het Bureau Krediet Registratie, de organisatie die in Nederland de kredieten van consumenten bijhoudt. Heb je al een krediet lopen, of sta je te boek als wanbetaler? Dan kan een BKR-check negatief uitpakken, je kunt dan geen geld lenen. Geld lenen zonder BKR is dan de enige oplossing om tijdelijk aan wat extra geld te komen.

Voor- en nadelen

Uiteraard brengt het geld lenen zonder BKR zowel voor- als nadelen met zich mee, het is verstandig om deze goed tegen elkaar af te wegen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je op de hoogte bent van het feit dat je zelf het risico dient te dragen. Het BKR is er onder andere om je kredietwaardigheid te beoordelen en je een lening te ontzeggen wanneer deze onvoldoende is. Sluit je dan toch een lening zonder BKR af? Dan dien je daar zelf de verantwoordelijkheid voor te dragen. Aan de andere kant is geld lenen zonder BKR soms de enige methode om toch die nieuwe TV of koelkast aan te kunnen schaffen.

Online geld lenen zonder BKR

Geld lenen zonder BKR doe je over het algemeen online, daar zijn een aantal aanbieders actief die je daarmee van dienst kunnen zijn. Je hebt er de mogelijkheid om een bedrag van enkele honderden euro’s aan te vragen, bijvoorbeeld voor een periode van 2 - 3 weken. Na die periode los je het totale bedrag weer af, inclusief de rente of andere kosten. Wil je geld lenen zonder BKR? Houd er dan tevens rekening mee dat de kosten soms al meteen worden ingehouden, je ontvangt dan iets minder dan het bedrag dat je uiteindelijk dient terug te betalen.

Let goed op de kosten

Let bij het geld lenen zonder BKR in ieder geval goed op de kosten, met name de kosten buiten de rente om. De AFM ziet erop toe dat ook de aanbieders van de flitskredieten en andere leningen zonder BKR niet zomaar te hoge kosten rekenen, al zijn er altijd piraten actief die het toch proberen. Let er dus zelf goed op en vergelijk de verschillende mogelijkheden. Op die manier kun je geld lenen zonder BKR, zonder dat je daarmee voor hoge kosten komt te staan die je wellicht niet kunt betalen.