Geldverstrekkers zonder BKR

Wil je geld lenen bij geldverstrekkers zonder BKR? Je zal daar specifiek naar op zoek moeten, aangezien de meeste banken eerst een kredietcheck doen, voordat je er geld kunt lenen. Ze vragen dan de gegevens bij het BKR op, om na te gaan of er voldoende kredietwaardigheid bestaat om het krediet aan te gaan. Met name bij een negatieve BKR-codering is het dan lastig om een nieuw krediet aan te gaan, bij een neutrale BKR-notering hoeft dat geen probleem te zijn.

Geldverstrekkers op een rij

De geldverstrekkers zonder BKR zijn over het algemeen lastig te vinden. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ze opereren buiten de regels van de AFM om, of dat ze hoge rentes rekenen voor het hoge risico dat ze aangaan. U krijgt een negatieve BKR-codering wanneer u een lening niet (op tijd) terugbetaalt of wanneer u bijvoorbeeld onvindbaar bent. Dit verhoogde risico moeten de geldverstrekkers zonder BKR ergens terugverdienen.
U kunt zich het best wenden tot de aanbieders van flitskredieten, zoals SMS Krediet, Flitskrediet en Minilening. Dit zijn de partijen die je snel een paar honderd euro kunnen lenen, zonder dat je daarvoor een BKR-check hoeft te ondergaan.

Geld lenen zonder BKR

Het geld lenen zonder BKR is over het algemeen gericht op de korte termijn, de AFM stelt bij leningen vanaf 1 maand of langer een BKR-check verplicht. Dat betekent dat je bijvoorbeeld gedurende 3 weken een bedrag van €500 kunt lenen. Zou u €1.000 of meer lenen? Ook in dat geval dient de geldverstrekker een BKR-check uit te voeren, waardoor het van belang is om daar onder te blijven. Op die manier kun je geld lenen bij een van de geldverstrekkers zonder BKR, zodat je ook bij een negatieve codering geld kunt lenen.

Kosten bij geldverstrekkers vergelijken

Wil je geld lenen bij geldverstrekkers zonder BKR, om te voorkomen dat je daar een eerste registratie krijgt? Het is in alle gevallen verstandig om de kosten bij deze geldverstrekkers goed met elkaar te vergelijken. Wat is de rente die je op jaarbasis betaalt en komen daar mogelijk nog andere kosten bij? Let goed op de afsluitkosten, de administratiekosten en bijvoorbeeld de mogelijke kosten voor een borgstelling. Het is verstandig om een krediet af te sluiten bij een van de geldverstrekkers zonder BKR op het moment dat je een goed beeld hebt van de totale kosten.