Heeft jouw partner een BKR-codering?

Het is belangrijker dan je denkt om op de hoogte te zijn van een eventuele negatieve registratie van je partner. Pas komen geliefden er te laat achter dat er een BKR-registratie bij één van beiden in het spel is. Wil je de BKR-historie van je vriend of vriendin checken en wil je weten of dat mogelijk is? Hieronder lees je daarover meer.

BKR gegevens achterhalen van vriend of vriendin

Je wilt, zonder medeweten van jouw partner, checken of hij/zij negatief geregistreerd staat bij het BKR? Wij begrijpen dat het in sommige situaties handig kan zijn. Maar we moeten je teleurstellen, want het is onmogelijk om voor een ander de gegevens bij het BKR op te vragen. Als enige de deelnemers van het BKR kunnen dat of de persoon zelf. Maar natuurlijk kan je wel jouw partner vragen om eens zijn of haar BKR-historie te controleren. Mochten er omstandigheden zijn waarin dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld vanwege een geestelijke beperking, ziekte of iets anders, dan raden we je aan om eventjes contact met het BKR op te nemen. Zij leggen je vervolgens uit wat je kunt doen.

Partner heeft negatief BKR, jij automatisch ook?

Stel, je bent getrouwd in gemeenschap van goederen en jouw partner heeft een BKR-registratie. Heb jij dan ook automatisch een negatief BKR? We kunnen je gerust stellen, want dat je partner geregistreerd staat betekent niet dat jij ook automatisch een BKR-registratie hebt. Eén van jullie beiden kan dus een hypotheek of lening afsluiten. Uiteraard is het de vraag of een hypotheek of lening (gebaseerd op één inkomen) afsluiten tot de mogelijkheden behoort... Maar dat is een ander verhaal. De BKR gegevens kan je opvragen op de site van het BKR.